Μετεγχειρητικές οδηγίες ανοιχτής μεθόδου

Previous Next

Μετεγχειρητικές οδηγίες ανοιχτής μεθόδου


Χρήσιμες οδηγίες για την άμεση μετεγχειρητική περίοδο μετά απο ανοιχτή επέμβαση κύστης κόκκυγος

 

Γενικές οδηγίες:

Μετά το τέλος της επέμβασης και μετά την αποχώρησή σας απο την κλινική, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις σας και καλό θα είναι να υπάρχει μαζί σας κάποιος να σας βοηθήσει. Σε κάποιες περιπτώσεις η χορήγηση ειδικού διαιτολογίου κρίνεται απαραίτητη. Γενικά θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ. Να ενημερώνετε τον χειρουργό σας σε περίπτωση πυρετού, απώλειας μεγάλης ποσότητας αίματος, δυσφορίας.

Ειδικά για την ανοιχτή επέμβαση κύστης κόκκυγα:

 - Το τραύμα θα πρέπει να μένει καλυμμένο με γάζες όπως σας το άφησε ο χειρουργός σας κατά την έξοδο σας από το θεραπευτήριο. Αυτό συνήθως παραμένει κλειστό και με αρκετή πίεση για τουλάχιστον 2 ημέρες.
- Η πλήρης επούλωση του τραύματος εφόσον όλη η πορεία είναι ανεπίπλεκτη, υπολογίζεται περίπου σε 45-60 ημέρες.
- Στην πρώτη επίσκεψη σας στον χειρουργό θα γίνει η πρώτη αλλαγή και θα σας δοθούν οδηγίες για τις επόμενες επισκέψεις και τον τρόπο περιποίησης τους τραύματος. Οι αλλαγές θα είναι τακτικές και απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα στην καθαριότητα του.
- Ο χειρουργός σας μπορεί να σας συστήσει την περιποίηση του τραύματος από εσάς στο σπίτι. Θα σας αναλύσει την διαδικασία της περιποίησης του τραύματος και θα σας ενημερώσει σχετικά με το επόμενο ραντεβού. Τα βασικά υλικά που ενδεχομένως θα χρειαστείτε είναι: οξυζενέ, Betadine, γάζες, αυτοκόλλητη ταινία ή αυτοκόλλητες γάζες. Η εκροή υγρών από το τραύμα είναι φυσιολογική διαδικασία και διαρκεί περίπου 5-7 ημέρες.
- Ο χειρουργός είναι πολύ πιθανό να σας συστήσει την εφαρμογή ειδικών αλγηνικών κορδονιών με  Άργυρο και αυτοκόλλητων επιθεμάτων ή και κάποιας κρέμας με σουκραλφάτη που αυξάνει την διαδικασία της επούλωσης. Στην περίπτωση αυτή, κατα την πρώτη αλλαγή του τραύματος, καλό θα είναι να συνοδεύεστε απο κάποιον που θα επιμεληθεί την τοποθέτηση των εδικών επιθεμάτων, ώστε να γίνει και η απαραίτητη επίδειξη εφαρμογής τους στην πληγή.
- Ο πόνος μετεγχειρητικά είναι ήπιος και απο την τρίτη ημέρα απουσιάζει πλήρως. Είναι πολύ πιθανή η χορήγηση ήπιων αναλγητικών.
- Η επιστροφή στην καθημερινότητα γίνεται σταδιακά και αρκετά προσεκτικά, ειδικά σε καταστάσεις όπου χρειάζεται καθιστική στάση σώματος.
- Επιτρέπονται όλες οι κινήσεις αρκεί να μην τίθεται σε κίνδυνο η ήπια επούλωση του τραύματος.
- Το τραύμα θα πρέπει να διατηρείται συνεχώς καθαρό. Το μπάνιο επιτρέπεται από την μεθεπόμενη μέρα του χειρουργείου και χρειάζεται καλό στέγνωμα της περιοχής μετά με καθαρή πετσέτα.
- Η δίαιτα είναι ελεύθερη καλό θα είναι όμως να αποφεύγεται το αλκοόλ
- Η χορήγηση αντιβιοτικής αγωγής εξαρτάται από την φύση της επέμβασης

Για περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr

 

Το περιεχόμενο προορίζεται για απλή ενημέρωση. Δεν υποκαθιστά Ιατρική Συμβουλή. Για υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | omichail@yahoo.com | http://www.omichail.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ : ΔΑΒΑΚΗ 50 - ΚΑΛΛΙΘΕΑ | ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: ΑΡΕΩΣ 36 - Π.ΦΑΛΗΡΟ