Ανοιχτή θεραπεία

Previous Next

Ανοικτή μέθοδος θεραπείας κύστης κόκκυγος


Η ανοιχτή μέθοδος αντιμετώπισης της κύστης κόκκυγα βρήκε ιδιαίτερο πεδίο εφαρμογής στη χρόνια μορφή της πάθησης και ειδικά σε επιπλεγμένες καταστάσεις με δημιουργία πολλαπλών συριγγίων.

Η ανοιχτή μέθοδος θεραπείας της κύστης κόκκυγα επιτρέπει στο τραύμα να επουλωθεί κατα δεύτερο σκοπό, δηλαδή να παραμείνει ανοιχτό και να κλείνει αργά απο την εσωτερική επιφάνεια προς την εξωτερική. Η μέθοδος αυτη επιτρέπει στο τραύμα να «αναπνέει» και να παροχετεύει το υγρό που συσσωρεύεται στην κοιλότητα καθώς και να αποτραπεί η επιμόλυνση που συνήθως εμφανίζεται στην κλειστή μέθοδο.

Ανοιχτή αντιμετώπιση σε κύστη κόκκυγα με πολλαπλά συρίγγια

View the embedded image gallery online at:
http://kokkygas.gr/anoixti-therapeia#sigFreeId46a32a03c1

Η ανοικτή μέθοδος χειρουργικής της κύστης κόκκυγα μπορεί να αποτελέσει είτε την αρχική είτε την μεταγενέστερη επιλογη αντιμετώπισης, με ιδιαίτερη έμφαση στην τάση του τραύματος. Σε περιπτώσεις οπου η κλειστή μέθοδος δεν είναι εφικτή ή η τάση του τραύματος είναι μεγάλη με κίνδυνο διάσπασης, τότε η ανοιχτή μέθοδος αντιμετώπισης της κύστης κόκκυγα είναι μονόδρομος.

Δείτε σχετικά βίντεο

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός οτι αν και η χειρουργική αφαίρεση της κύστης κόκκυγα θεωρείται  πλήρης, σε βάθος μέχρι και την προϊερά περιτονία, η πληγή θεωρείται επιμολυσμένη. Αερόβια και αναερόβια μικρόβια έχουν ανευρεθεί σε καλλιέργειες υγρού  σε ποσοστό 50-70% των πληγών.

Ανοικτή χειρουργική κύστης κόκκυγα Βήμα-βήμα

View the embedded image gallery online at:
http://kokkygas.gr/anoixti-therapeia#sigFreeId6a3342f053

Η ανοικτή χειρουργική της κύστης κόκκυγα προκαλεί αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα όσον αφορά την μετεγχειρητική πορεία και φροντίδα του τραύματος. Στο παρελθόν η διαδικασία ήταν αρκετά επώδυνη για τον ασθενή με αλλαγές στο σπίτι και στέρηση των βασικών καθημερινών δραστηριοτήτων. Σήμερα για την ίδια ακριβώς διαδικασία γίνεται χρήση αλγηνικών επιθεμάτων, μια φορά την ημέρα και χωρίς να στερείται ο ασθενής βασικές καθημερινές του δραστηριότητες.

Εφαρμογή επιθεμάτων μετά την ανοικτή αποκατάσταση κύστης κόκκυγα

View the embedded image gallery online at:
http://kokkygas.gr/anoixti-therapeia#sigFreeIdcb861e87ba

Ο μέσος χρόνος επούλωσης στην ανοικτή μέθοδο αντιμετώπισης της κύστης κόκκυγα με τα συνοδά συρίγγια είναι περίπου 6-8 εβδομάδες.
Η ανοικτή μέθοδος πρέπει να εφαρμόζεται όταν υπάρχει συνοδός κυτταρίτιδα της ιεροκοκκυγικής περιοχής. Σε κάποιες περιπτώσεις η πληγή μπορεί να επουλωθεί ακόμα και σε 4-6 μήνες. Η πιθανότητα υποτροπής ανέρχεται περίπου σε ποσοστό 8-21%.

Ασθενής με πολλαπλά συρίγγια και ανοικτή μέθοδο αποκατάστασης κύστης κόκκυγα

View the embedded image gallery online at:
http://kokkygas.gr/anoixti-therapeia#sigFreeIdf2b6d0c1c5

Στην ανοικτή μέθοδο θεραπείας της κύστης κόκκυγα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν σύγχρονα εργαλεία με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, που καθιστούν την μέθοδο ξανά προσιτή και εφαρμόσιμη.

Στα εργαλεία περιλαμβάνεται η χρήση ραδιοσυχνοτήτων RF, ψαλιδιού υπερήχων, Laser διοξειδίου.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα με τη χρήση των σύγχρονων εργαλείων είναι :

1.    Απουσία μετεγχειρητικού πόνου. Ο ασθενής  περπατάει κανονικά, τρώει, κινείται και μπορεί να πάρει εξιτήριο την ίδια μέρα. Η χρήση αντιβίωσης και ήπιων αντιφλεγμονοδών φαρμάκων μπορεί να κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη.

2.    Η επέμβαση με τα σύγχρονα εργαλεία είναι αναίμακτη. Οι ιστοί δεν καταστρέφονται, αλλά διαχωρίζονται αρμονικά, με αποτέλεσμα την ελάχιστη έως μηδαμινή απώλεια αίματος.

3.    Υπάρχει  σεβασμός στους ιστούς, με αποτέλεσμα την καλύτερη και γρηγορότερη επούλωση του τραύματος. Η μετεγχειρητική χρήση ειδικών επιθεμάτων και κορδονιών με άργυρο ενισχύει την  διαδικασία της επούλωσης.

4.    οι επιμολύνσεις είναι πρακτικά ανύπαρκτες επειδή το τραύμα είναι ανοικτό και δεν υπάρχει εγκαυματική επιφάνεια

Για περισσότερες πληροφορίες και υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | http://www.omichail.gr
Το περιεχόμενο προορίζεται για απλή ενημέρωση. Δεν υποκαθιστά Ιατρική Συμβουλή. Για υπεύθυνη ενημέρωση επικοινωνήστε με τον κο Όθωνα Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου και Υπεύθυνο Τμήματος Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Τηλ.: 2109520070, 6944435931 | omichail@yahoo.com | http://www.omichail.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ : ΔΑΒΑΚΗ 50 - ΚΑΛΛΙΘΕΑ | ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: ΑΡΕΩΣ 36 - Π.ΦΑΛΗΡΟ